Forum - Zarządzanie
| Zarządzanie |  |
Temat: | |Dodał: | |Odp: | |Wyśw: | |Data dod.: | Flotis - ktoś korzysta? | maxxx | 11 | 1940 | 08-20 11:53 |
maxxx (08-20 11:53) | | Witam wszystkich! Zainteresował mnie artykuł z wczoraj nt nowego systemu monitoringu floty. Byłem na ich stronie, teoretycznie wiem wszystko co powinienem, ale interesowałaby mnie opinia tych którzy juz korzystają. Bede wdzieczny za opinie. Pozdrawiam |
| | simple (08-21 09:52) | | | Firma w której pracuję korzysta z usług flotisu. W tym miesiącu domawiamy kolejne 100 sztuk |
| | maxxx (08-26 11:17) | | A mógłbyś coś więcej napisac, jak działa, zalety/wady... Zastanawiam się nad zainwestowaniem w to większych pieniędzy i nie chciałbym wtopic cashu w coś co się nie sparwdza. Dzięki z góry za odpowiedź. Mateusz |
| | simple (09-01 09:52) | | | Co tu pisac - no działa:) Wg mnie wszystko co niezbędne do monitoringu floty, za nieduże pieniądze. Przeglądaliśmy oferty roznych firm i ta akurat okazała się najlepsza. A że szef zadowolony, więc domawia kolejną partię. |
| | maxxx (09-01 10:36) | | Liczyłem na bardziej wyczerpującą odpowiedź;) ale dzięki. Jesli mogę zapytac, nie ma problemów z tym ze urzadzenie nie jest montowane na stałe? |
| | bugss (09-01 11:46) | | Jesli mogę zapytac, nie ma problemów z tym ze urzadzenie nie jest montowane na stałe? Nie ma. Gdzies na innym forum czytałem ze przez to pracownicy moga "zapominac" zabierac ze soba urzadzen, ale jak dla mnie to argument wyssany z palca przez konkurencje, w dodatku słaby. Wg mnie to ze urzadzenie działa wszedzie tam, gdzie sie je wepnie jest zaleta, a nie wadą - dużo niższe koszty i prosty montaż. |
| | enter (09-04 12:08) | | Jak dla mnie to "problem" wyimaginowany przez konkurencje. To ze flotis jest "przenosny" jest duzym plusem, bo szybko sie montuje i duzo mniej płaci, bo tak naprawde tylko o to chodzi. A argument ze pracownik moze zapomniec to tez jakas bzdura, tak samo można powiedziec ze zapomni komórki, papierów do auta, czy zahamowac przed przejsciem dla pieszych. Pozdrawiam Tomasz |
| | pphuonoszko (09-13 08:33) | | | . |
| | cajron (05-27 10:42) | | | Też domawiamy kolejne 20 sztuk i po raz pierwszy będziemy je testować za granicą - część pojedzie w europe, część dalej w świat. Jeśli chodzi o ceny to chyba nadal są bezkonkurencyjni, a progres jeśli chodzi o aplikacje i ofertę jest nieporównywalny. Przydałoby się tylko wprowadzić wersje językowe, ale to tylko taka moja sugestia |
| | flotoptymmista (05-28 23:51) | | niestety w Europie nie mają dokładnych map, no i każą płacić 4 x tyle co konkurencja, ale abonament 20 zł przekonuje oszczędnych właścicieli, jak mojego SZEFA DUSIGROSZA. Ponieważ zajmuje się Flotą/Logistyką (aktualnie 26 aut, z czego 9 pomykają po poza Unią), nagabujący mnie Przedstawiciele z innych zajmujących się podobno profesjonalnie monitoringiem pojazdów na terenie całej Europy nie uważają Foltis za konkurencję, widziałem prezentacje; namierzanie co 2 minuty dla przedstawicieli kręcących sie po mieście to stanowczo za mało, jak widzę raporty z gmatwaniną prostych to nie wiem jak mam rozliczyć kolegów-przedstawicieli, no i yanosik kuleje w woj. południowej Polski, że nie wspomnę o problemach z samymi urządzeniami. Podobno na ludzi działa sama świadomość kontrolowania ich, ale moi szybko "obeszli" system monitorowania ich autek i uważam, że to nie zdało w naszej firmie pożądanych rezultatów.
|
| | jerry (06-02 13:46) | | | Przede wszystkim musisz zastanowić się czego wymagasz, czego oczekujesz od systemu monitoringu. Osobiście nie używam flotisu , ale zauważyłem brak zestawień zbiorczych ( bolączka większości programów ). A po co mi taki program kiedy nie mogę zliczyć kosztów calej floty w jednym arkuszu, nie mogę zrobić raportu zbiorczego za m-c dla zarzadu. Wiem, zaraz odezwą sie obrońcy , ze przecież można przenieść w pliku csv do excela i tam obrabiać. Zgadza się, tylko po co mi program który tego za mnie nie robi, a mój czas jest bardzo cenny. To tyle, pozdrawiam. |
| | witekflota (08-10 09:57) | | | witajcie, w mojej firmie od kilku lat używamy systemu z firmy CMA (dawniej LIBERTY) zastanawialismy sie ostatnio nad przejsciem na flotis ze względu na mapy googlowe ale po kalkulacji kosztów zrezygnowalismy. Nie mamy pewnosci co do legalnosci map (bo dowiedzielismy sie ze google nie sprzedaje licencji) a po zastanowieniu sie abonament wychodzi podobnie. Dodatkowo nasze autka jeżdża tez po europie a tam koszty sa porównywalne. Mamy bezplatne szkolenia itp i zero problemow. Na 60 samochodow "padlo" nam jedno urządzenie gdzie serwisanci byli u nas za dwa dni i wymienili urządzenie na nowe w 30 minut. Nie chcę tu być posądzony o reklamowanie ich urządzeń ale śmialo mogę polecić. (dla zainteresowanych podam namiar na ich przedstawiciela który nas obsługuje). |
| |
 |
Uwaga! Aby móc korzystać z forum, musisz się zalogować:
Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się już teraz, u nas podajesz tylko login, hasło i email, a cała rejestracja zajmuje około 30 sekund. A może zapomniałeś hasło lub login? Nic nie szkodzi, w tej sytuacji pomożemy! |
|
|
Produkty i usługi flotowe
|